Spontaneous Traveler impulsive, independent and unplanned …

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Super Bowl

01.30.2011 · Posted in Obsession

Memang spontaneous betul, semalam member aku inform pasal 9pin tournament nie, hari nie dah gie main. Nie Aku punyer first ever open 9pin Bowling Tournament, sebelum nie main closed tournament ajer. Anyway aku pun bukan kerap sangat main bowling nie, part time bowlers, dan masih dalam kategori beginner.

9pin & 8pin bowling tournament nie diadakan di Metro Point Complex Kajang, dalam tuh ada Ampang Superbowl. Kajang Ampang Superbowl bowling lane ni guna wood surface, kalau main bola hook kena cari bola yang btul baru lah menarik hooking dia, nie semu member aku lah yang reti, aku nie memang dalam process pembelajaran lagi.

Apa itu 9pin? dalam bowling, ada 10pin yang perlu dijatuhkan, kita semua tahu kalau nak STRIKE, all 10pin kena jatuh. So bila main 9pin, untuk dapat STRIKE, cukup lah sekadar dapat menjatuhkan 9pin. Begitulkah seterusnya kalau main 8pin.

Dalam 9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl tadi, kita orang main 4 game, 2 of of 9pin and another 2 game of 8pin. Registration start at 10.30am tadi, 1st game start at 11am. Kita orang habis main all 4game tadi around 1pm. Hadiah akan dibagi untuk first top 20 bowlers. Yang best nyer ada 18 orang ajer main, so memang confirm lah aku pun akan tersenarai dalam top 20 :).

Most bowlers yang main kat tournament nie mempunyai bola yang menarik belaka, tapi ada sorang mamat nie, dia pakai house ball & house shoe ajer, surprisingly kencang jugak dia main, total point dia dapat around 800+, aku hanya berjaya mencecah 600+ ajer. Main 8pin nie senang sikit, memang banyak points dapat dari 8pin game, nak dapat straight perfect game pun tak mustahil!

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-1

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-2

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-3



9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-4

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-5

9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Superbowl-6

Related posts:

Tags:

3 Responses to “9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Super Bowl”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Cheap KL Hotels, amdtaufik. amdtaufik said: Travel to Malaysia: 9pin & 8pin Bowling Tournament at Metro Point Complex Kajang Ampang Super Bowl http://bit.ly/gR6pL2 […]

  2. betul ke hari ni (23.febuari 2011) ade tournament kat ampang?..

  3. Hi aishah, saya pun tak sure, mungkin ada, kena check dengan ampang superbowl ni

Leave a Reply